Na rynku wydawniczym ukazało się już długo oczekiwane polskie wydanie książki „Technologia Produkcji wina” autorstwa Yair Margalit. Wydawcą jest Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśnie. Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „ Winery Technoloy and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione.
– Książka przedstawiam aktualny stan wiedzy odzwierciedlający postęp technologiczny w tej dziedzinie winiarstwa, który nastąpił. W ciągu ostatniej dekady – czytamy w zapowiedzi wydawnictwa. – Zawiera ona obszerne rozdziały w tematach fermentacji, maceracji, kwasów i związków fenolowych znajdujących się w winie, zastosowania beczek dębowych oraz kontroli jakości.
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona został na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.
Gorąco polecamy!
Książka dostępna jest w sprzedaży wysyłkowej – http://www.pwril.com/
Ewa Wawro
Gdzie można zakupić książkę? Na chwilę obecną nie mogę znaleźć jej w sprzedaży wysyłkowej…
Chciałbym zakupić książkę „Technologia Produkcji Wina” autorstwa Yair Margalit – jak mogą to zrobić? Będę wdzięczny za informację.Moje dane do kontaktu;Ryszard Fryckom.724 333 777ryszardfryc@gmail.com
Jest na stronie wydawnictwa pwril.com albo np. w księgarni agroswiat.pl
allegro 🙂 ok 60 zł