„Technologia produkcji wina” Yair Margalit już dostępna

4
„Technologia produkcji wina” Yair Margalit już dostępna
8d7346542ffded93378375d0c10efb4f
Udostępnij:

Na rynku wydawniczym ukazało się już długo oczekiwane polskie wydanie książki „Technologia Produkcji wina” autorstwa Yair Margalit. Wydawcą jest Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśnie. Jest to  kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „ Winery Technoloy and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione.

DSC 9766 Książka przedstawiam aktualny stan wiedzy odzwierciedlający postęp technologiczny w tej dziedzinie winiarstwa, który nastąpił. W ciągu ostatniej dekady – czytamy w zapowiedzi wydawnictwa.  – Zawiera ona obszerne rozdziały w tematach fermentacji, maceracji, kwasów i związków fenolowych znajdujących się w winie, zastosowania beczek dębowych oraz kontroli jakości.

Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona został na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.

Gorąco polecamy!

Książka dostępna jest w sprzedaży wysyłkowej – http://www.pwril.com/

Ewa Wawro

4 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here