5. edycja Wrocławskiej Fety

0
5. edycja Wrocławskiej Fety
Udostępnij:

5. edycja Wrocławskiej Fety, festiwalu który od pierwszej swojej edycji skradł serca i
podniebienia smakoszy, odbędzie się 5-7 sierpnia na Rynku we Wrocławiu.

Szykuje się wyjątkowe pod wieloma względami wydarzenie w samym sercu
pięknego Wrocławia. Festiwal skupi kilkudziesięciu wspaniałych wystawców,
mnóstwo pysznych produktów i zapewni cudowną wakacyjną atmosferę.
Na scenie zadzieją się liczne atrakcje: foodpairingi, gotowanie na żywo, degustacje,
koncerty. Wystąpią eksperci, szefowie kuchni i sommelierzy wrocławskich
restauracji.

Pod czujmy okiem Giena Mientkiewicza oraz Wojtka z Serów Łomnickich powstanie
wyjątkowy na skalę kraju „wrocławski ser podpuszczkowy feta”. Powstawać będzie
na oczach gości, a Wrocław zyska swój ser!
Mariusz Kapczyński przeprowadzi gości winnym szlakiem, opowie o dolnośląskim
winie. Zainicjuje pełną zwrotów akcji, nieoczywistych pytań konwersację o winie i
serze. Na scenie bez litości wzajemnie będą przepytywać się Gieno Mientkiewicz
(sery) i Mariusz Kapczyński (wino).

Piotr Piekarz szef kuchni oraz Krystian Sakas sommelier wrocławskiej restauracji
Greco zabiorą gości w kulinarną podróż po meze, opowiedzą o winach, oliwkach i
serach z najpopularniejszych rejonów i wysp greckich.
W duchu światowych kulinarnych trendów czajman Piotr z wrocławskiej Czajowni
połączy na scenie wysokiej jakości herbaty liściaste z wybranymi serami
dojrzewającymi.

Festiwalową scenę przejmie szef kuchni Piwnicy Świdnickiej, niedawno na nowo
otwartej najstarszej restauracji w Polsce i jednej z najstarszych w Europie. Oczaruje
podniebienia autorskimi daniami.
Kulinarne doznania okraszą muzycznie Good Vibe Dj Set – Free Your Soul oraz First
Man On Venus.

5-7 sierpnia
Wrocławski Rynek
PIĄTEK 15:00-22:00
SOBOTA 11:00-22:00
NIEDZIELA 11:00-20:00

Wprowadź swój komentarz
Wprowadź swoje imię