7 i 8 marca, w klimatycznej, zabytkowej Zajezdni Dąbie odbędzie się druga edycja Wrocławskiej Fety. Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Ponownie jak rok temu będą to dwa dni niezwykle aromatycznej kulinarnej uczty, o której głośno będzie w całym Wrocławiu.
Część poświęconą serowarstwu, poprowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina, goście przejdą z Mariuszem Kapczyńskim, dziennikarzem i krytykiem winiarskim, jurorem krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórcą portalu Vinisfera.pl. Piwną scenę poprowadzi Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.
Festiwal, poza tradycyjną formą sprzedaży i konsumpcji na miejscu, obfitować będzie w liczne warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, spotkania z ekspertami branżowymi, foodpairingi, winepairingi. Wspólnie z Gienem Mientkiewiczem, Goście będą mieli okazję przygotować desery z serami w roli głównej, posmakować kombuchy z piwa, przygotować deskę serów z dodatkami, posłuchać dyskusji ekspertów o fenomenie popularności piwa, wina i sera.
Festiwalowi towarzyszyć będzie kultowy zlot food trucków pod marką Wrocławskich Ulicożerców.
Serdecznie zapraszamy!
Wrocławska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera 7 i 8 marca
Zajezdnia Dąbie Wrocław
Wstęp biletowany (10zł)
https://goout.net/pl/bilety/wroclawska-feta-festiwal-piwa-wina-i-sera/cdfg/
/dr/