Akademickie wino już fermentuje!

1
Akademickie wino już fermentuje!
3ff2a64fd14a6a6d971315fb7b8085ec
Udostępnij:

W ramach Praktycznego Kursu Winiarstwa kursanci PAW robią dyplomowe wina. Do dyspozycji mają profesjonalną przetwórnie. A wszystko pod fachowym okiem doświadczonego winiarza.

W miniony weekend odbył się kolejny zjazd kursantów rocznego Praktycznego Kursu Winiarstwa prowadzonego przez Podkarpacką Akademię Wina w Jaśle. Zgodnie z założeniami organizatorów głównym elementem obowiązkowego egzaminu dyplomowego, jest samodzielne wyprodukowanie wina.

Pracują w 3-osobowych grupach. Na egzaminie dyplomowym zaprezentują wina białe, różowe i czerwone. Prace w przetwórni nadzoruje Roman Myśliwiec.

Przypominamy, że trwa nabór na drugą edycję Praktycznego Kursu Winiarstwa. Liczna zgłoszeń ograniczona – liczy się kolejność zgłoszeń

Podkarpacka Akademia Wina to sztandarowe przedsięwzięcie Fundacji na Rzecz Rozwoju i Promocji Winiarstwa „Galicja Vitis”, partnerem jest Miasto Jasło.

Portal Nasze Winnice sprawuje stały patronat medialny nad PAW

Ewa Wawro
prezes Fundacji Galicja Vitis 

{gallery}galerie/14_zjazd_15{/gallery}

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here