Kursanci PAW rozpoczęli drugi semestr rocznego kursu

0
Kursanci PAW rozpoczęli drugi semestr rocznego kursu
b221b486bfa5e70a3ef7b7059063a568
Udostępnij:

W miniony weekend kursanci Podkarpackiej Akademii Wina w Jaśle poznawali tajniki fermentacji jabłkowo-mlekowej.

Prowadzący dwudniowe zajęcia Piotr Stopczyński omówił szczegółowo przebieg fermentacji jabłkowo-mlekowej i kontrolę tego procesu, produkty uboczne tej fermentacji, pielęgnacje młodego wina i podczas dojrzewania zastosowanie beczek i butelkowanie wina.

Był to już XI zjazd Praktycznego Kursu Winiarstwa, który rozpoczął drugi semestr zajęć w Akademii.

Podkarpacka Akademia Wina to sztandarowe przedsięwzięcie Fundacji na Rzecz Rozwoju i Promocji Winiarstwa „Galicja Vitis”, partnerem jest Miasto Jasło.
Portal Nasze Winnice sprawuje stały patronat medialny nad Podkarpacką Akademią Wina w Jaśle

Ewa Wawro

{gallery}galerie/11_zjazd_15{/gallery}

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here