
Czerwone, białe, różowe – to znamy. Ostatnio pojawiło się też niebieskie, ciekawe. Dzisiaj w kolebce kreatywności popija się zielone, z marihuany. Canna Vine to połączenie organicznie uprawianego zioła i winogron.
Niska temperatura fermentacji, pozwala na odczuwanie „terapeutycznych” właściwości marihuany bez efektu w postaci wysokiego poziomu THC we krwi. Wino jest pełne, strukturalne i jest wynikiem eksperymentów na dwóch podgatunkach Sativa i Indica. W rezultacie uzyskano balans pomiędzy odczuwaniem relaksu i pobudzenia. No i niezły smak.
Jak powstaje? Proces polega na umieszczeniu około pół kilograma marihuany, zawiniętej w gazę w beczce wina. Następuje fermentacja i „odpoczynek” przez co najmniej rok. Wino opisywane jest jako świetny produkt z medycznymi właściwościami. Po jego spożyciu możesz być jednocześnie zrelaksowany i wesoły, a w nocy bardzo dobrze spać.
Cały artykuł na exumag.com