Polacy lubią gościnność, kulinarne eksperymenty i poszukiwanie nowych smaków – badanie

0
Polacy lubią gościnność, kulinarne eksperymenty i poszukiwanie nowych smaków – badanie
6e110feeface5dc0c386188860a44f0a
Udostępnij:

Gościnność jest naszą narodową chlubą. Lubimy organizować kameralne spotkania i chętnie odwiedzamy znajomych. To dla nas świetna okazja do kulinarnych eksperymentów i poszukiwania nowych smaków – wynika z badania „Barometr polskiej gościnności”.

Badanie „Barometr polskiej gościnności”, przeprowadzono na zlecenie grupy Ambra, producenta Cydru Lubelskiego Lodowego. Sprawdziło ono, jak Polacy odnajdują się w roli gospodarzy oraz gości. Badanie towarzyszyło premierze Cydru Lubelskiego Lodowego, produktu idealnego właśnie na przyjęcia i do celebracji ważnych okazji.

Przyjmowanie gości i wizyty u rodziny lub znajomych są elementem domowej tradycji u blisko połowy respondentów 41,7 proc. Aż 43,6 proc. badanych postrzega polską gościnność jako chlubną cechę narodową.

Cały tekst na portalspozywczy.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here