Polacy lubią gościnność, kulinarne eksperymenty i poszukiwanie nowych smaków – badanie

0
Polacy lubią gościnność, kulinarne eksperymenty i poszukiwanie nowych smaków – badanie
6e110feeface5dc0c386188860a44f0a
Udostępnij:

Gościnność jest naszą narodową chlubą. Lubimy organizować kameralne spotkania i chętnie odwiedzamy znajomych. To dla nas świetna okazja do kulinarnych eksperymentów i poszukiwania nowych smaków – wynika z badania „Barometr polskiej gościnności”.

Badanie „Barometr polskiej gościnności”, przeprowadzono na zlecenie grupy Ambra, producenta Cydru Lubelskiego Lodowego. Sprawdziło ono, jak Polacy odnajdują się w roli gospodarzy oraz gości. Badanie towarzyszyło premierze Cydru Lubelskiego Lodowego, produktu idealnego właśnie na przyjęcia i do celebracji ważnych okazji.

Przyjmowanie gości i wizyty u rodziny lub znajomych są elementem domowej tradycji u blisko połowy respondentów 41,7 proc. Aż 43,6 proc. badanych postrzega polską gościnność jako chlubną cechę narodową.

Cały tekst na portalspozywczy.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wprowadź swój komentarz
Wprowadź swoje imię